Salg af lokalhistoriske bøger

’’Tandlæger i Grindsted By gennem tiderne’ af Bent Gustenhoff Grindsted og Omegns Slægts- og Lokalhistoriske Forening har hermed den glæde at præsentere en bog om vores lokalområde. I samarbejde med vores sponsorer Tandlægerne Birketorvet Aps ved Niels Prip, Tandlægeklinikken på Nørre Torv ved Peter og Thorkild Fjordgaard og Den Jyske Sparekasse er en udgivelse blevet mulig. Bent Gustenhoff, der er tidligere privat praktiserende tandlæge i Grindsted med egen tandlægeklinik i Borgergade, har skrevet bogen ’Tandlæger i Grindsted By gennem tiderne’. Materialet til udgivelsen er indsamlet af Bent Gustenhoff gennem en årrække. Bogen er på omkring 100 sider og handler om tandlæger og tandlægeklinikker igennem de sidste 100 år. Der indledes med en almen omtale af tandlægevirksomhed gennem tiderne og herefter følger i kronologisk rækkefølge en omtale af de praktiserende tandlæger i Grindsted. Pris er 100 DKK. En af Grindsted og Omegns Slægts- og Lokalhistoriske Forenings opgaver er at formidle Grindsted by og dens historie. Derfor kan foreningen varmt anbefale den nye udgivelse, da lokalhistorisk materiale på skrift om Grindsted er forholdsvist begrænset.

Lokal historiske bøger.

Købmandsliv – Billund – Grindsted egnen.

Bogen omtaler købmænd i følgende byer:

Almstok, Billund, Bøvl, Donslund, Filskov, Fitting, Grindsted, Hejnsvig, Nebel, Sdr. Omme, Urup, og Vorbasse.

Denne bog beretter om købmænd og købmandsforretninger på Grindsted – Billund egnen og er udgivet for at give eftertiden et indblik af denne type dagligvareforretninger, i en begrænset tidsperiode, der er ved at være historie.

Bogen er udgivet på et tidspunkt, hvor det endnu var muligt at få mange af købmændene eller deres nærmeste til at berette om deres tilværelse som de selv har oplevet den.

Bogen er udgivet af.:  Grindsted og Omegns Slægts og Lokalhistoriske Forening.

Pris kr.:  150,00

 

Grindsteds og underlagte postekspeditioners posthistorie.

Bogen er skrevet af Otto Kjærgaard, og er er et must for enhver der interesserer sig for filateli, eller har tilknytning til egnen omkring Grindsted.

Der er masser af lokalhistoriske fakta, den fortæller om postvæsenets udvikling i og omkring Grindsted fra begyndelsen af 1800 tallet og frem til moderne tid. Ligeledes er bogen spækket med fotos; men også breve, frimærker, gamle postkort fra egnen, samt postens transportmidler, man indføres i detaljer vedrørende udviklingen gennem ca. 200 år bogen dækker.

Bogen er udgivet af.: Grindsted og Omegns Slægts og Lokalhistoriske Forening.

Pris kr.:  150,00

 

 

’Tandlæger i Grindsted By gennem tiderne’ af Bent Gustenhoff

 

Grindsted og Omegns Slægts- og Lokalhistoriske Forening har hermed den glæde at præsentere en bog om vores lokalområde. I samarbejde med vores sponsorer Tandlægerne Birketorvet Aps ved Niels Prip, Tandlægeklinikken på Nørre Torv ved Peter og Thorkild Fjordgaard og Den Jyske Sparekasse er en udgivelse blevet mulig. Bent Gustenhoff, der er tidligere privat praktiserende tandlæge i Grindsted med egen tandlægeklinik i Borgergade, har skrevet bogen ’Tandlæger i Grindsted By gennem tiderne’. Materialet til udgivelsen er indsamlet af Bent Gustenhoff gennem en årrække.

Bogen er på omkring 100 sider og handler om tandlæger og tandlægeklinikker igennem de sidste 100 år. Der indledes med en almen omtale af tandlægevirksomhed gennem tiderne og herefter følger i kronologisk rækkefølge en omtale af de praktiserende tandlæger i Grindsted. Pris er 100 DKK.

En af Grindsted og Omegns Slægts- og Lokalhistoriske Forenings opgaver er at formidle Grindsted by og dens historie. Derfor kan foreningen varmt anbefale den nye udgivelse, da lokalhistorisk materiale på skrift om Grindsted er forholdsvist begrænset.

Køb af bøgerne kan ske ved henvendelse til:

Formand Preben Bjørn eller Næstformand Carsten Sander Christensen